"Where there is mastery there is no mystery." - Yogi Bhajan
facebook facebook facebook

Wat is kundalini yoga?

Kundalini yoga voor iedereen

Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan, is een krachtige en actieve vorm van yoga. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken, vooral met de vuuradem. Door de aandacht voor de adem maken we gemakkelijk contact met onze lichaamsenergie en levenskracht.
Elke les heeft een eigen 'thema', bijvoorbeeld het immuunsysteem, het zenuwstelsel of hypofyse. Daardoor kan de ene les heel zacht en rustig zijn en de andere les juist uitdagender.

Technieken

Bij Kundalini Yoga gebruiken we de volgende yogatechnieken:

De kracht van het bewustzijn

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Door een regelmatige beoefening van Kundalini yoga wordt je je bewust van je menszijn. Je gaat beter luisteren naar de stem van je hart en kan daardoor betere keuzes maken. Ook wordt je bewuster van je acties en de gevolgen van je eigen acties die je onderneemt. Door meer bewustzijn kun je beter communiceren vanuit het hier en nu.

Twee voorbeelden van een korte yogaset op youtube:

Wake Up Series Radiant Body Kriya
Wake Up SeriesRadiant Body Kriya

Mantras

Tijdens een Kundalini Yoga les gebruiken we altijd mantra's. Wat betekenen die mantra's eigenlijk? Dat kun je lezen in het boekje "Kundalini Yoga Mantra's". Gedrukt in handzaam A5 formaat kost het €15,-. Te bestellen bij Brigitte Mulder: brigitte@yogaenmeditatie.com.

mantraboekje1 mantraboekje2